Bio

Adhesiu arnau

CATALÀ

Arnau Obiols i Campi         

Neix a la Seu d’Urgell, el Pirineu català, una tardor del 1985. De petit comença a tocar la percussió amb objectes que troba a les cases de pagès dels seus padrins. Des de llavors, la bateria i la percussió l’han acompanyat sempre més. La música tradicional pirinenca i l’interés per conèixer les cançons i les músiques més properes també han estat una constant en ell. 

Després d’acabar els estudis musicals acadèmics a Barcelona (magisteri musical a la UB, Taller de Músics i l’especialitat de bateria jazz a l’Esmuc), rep algunes formacions puntuals a Holanda en l’àmbit de la improvisació i la performance (Dutch Impro Academy a la Haia o workshops a Amsterdam). 

Durant aquest temps toca en projectes de diferents àmbits musicals, sobretot dins del jazz contemporani i la improvisació, i des de fa uns anys s’especialitza en la revisió des d’un punt de vista contemporani de la tradició musical del territori catalanoparlant i, sobretot, pirinenc. Dos móns, el de la música d’arrel i el de l’experimentació musical, que s’uneixen en una mateixa música. 

Alguns dels projecte que podem destacar són David Mengual Resolut Trio, Joana Gomila Folk Souvenir, El Pont d’Arcalís, Inxa Impro Quintet, Rufaca Folk Jazz Orchestra, Kepa Junkera “Fok”, Free Art Ensemble o Joan Francés Tisnèr. 

A part de la participació en aquests i d’altres projectes com a músic, Arnau Obiols compon i arranja, i ha editat dos discs al seu nom: Arnau Obiols ‘Projecte Pirene’ (Aladid Records, 2013), Arnau Obiols ‘Libèrrim’ (Aladid Reords, 2015). 

Els projectes interdisciplinars també són habituals ens els seus projectes. Ha participat amb artistes de la dansa contemporània, la poesia, el cinema, o amb grups amb un estil propi com Comediants. Però és amb les intervencions artístiques a la natura on ha trobat una via d’expressar la seva manera de viure i veure el món. Ha creat peces com: Rocs d’Alendo Suite “Solo en set moviments” (2014) o Ofrena (2016) entre d’altres intervencions i accions. 

Arnau Obiols és una persona implicada en l’activisme i la dinamització cultural. En aquest sentit és el director artístic del Festival Trama “Mostra de músiques de les muntanyes d’Europa” de Bellver de Cerdanya i organitzador del festival Art a pinyó “art, bicicletes, Pirineu” de la Seu d’Urgell. Crea el segell creatiu Butzurada. 

 Actualment continua actiu participant en diferents projectes, així com també, en el camp de la docència musical i l’activisme cultural. Cal destacar el seu darrer projecte personal: Tost (2019) “cants, músiques i sons del Pirineu català”, un pas més en l’evolució del músic urgellenc en que crea una mena de ritual sonor íntim. Tost és un solo en que Obiols canta cançons que ha aprés de les padrines i de la recerca, toca la bateria i d’altres instruments que ens transporten al Pirineu ancestral i s’acompanya de gravacions de camp pròpies. Un art primitiu i nou alhora. 

A més a més, des de fa uns anys Arnau Obiols s’interessa per les arts plàstiques creant cartells, quadres o objectes propers a la poesia visual. 

_____________________

CASTELLANO (resumen)

Músico, bateria, compositor.

Nacido en la Seu d’Urgell, Pirineo Catalán. Estudia Magisterio Musical en la UB (Universitat de Barcelona) y es licenciado en la especialidad de bateria jazz en la ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya). También estudió en el Taller de Músics de Barcelona o en la Dutch Impro Academy, en la Haya (Holanda).

Músico en activo en los ámbitos del jazz, la improvisación y la revisión de las músicas tradicionales.

Participa en proyectos como Roc Calvet Quartet, Inxa Impro Quartet, El Pont d’Arcalís, Pol Omedes Trio, Joana Gomila Folk Souvenir, David Mengual Resolut Trio, Sons d’Aram, Rufaca Folk Jazz Orchestra, Alenky o el colectivo de músicos Free Art Ensemble, entre otros.

Como leader tiene dos trabajos editados a su nombre: Arnau Obiols ‘Projecte Pirene’ (Aladid Records, 2013) y Arnau Obiols ‘Libèrrim’ (Aladid Records, 2015).

NUEVO PROYECTO: “TOST” (2019)

__________________________

ENGLISH (abstract)

Musician, drummer, composer.

Born in la Seu d’Urgell, Catalan Pyrenees, Catalonia. He studied Music Education at Barcelona’s University (UB), and he is graduated in jazz drums by the Music School of Catalonia (ESMUC). He participated in the Duch Impro Academy in Den Haag (NL).

He is an active musician in jazz, improvised music and he has a new approach about traditional Catalan music. He has participated in several projects like as Roc Calvet Quartet, Inxa Impro Quartet, El Pont d’Arcalís, Pol Omedes Trio, Joana Gomila Folk Souvenir, David Mengual Resolut Trio, Alenky, Rufaca Folk Jazz Orchestra, Sons d’Aram, or the improvisers collective Free Art Ensemble.

He has released two albums as a bandleader and composer: Arnau Obiols ‘Projecte Pirene’ (Aladid Records, 2013) and Arnau Obiols ‘Libèrrim’ (Aladid Records, 2015).

NEW PROJECT: “TOST” (2019)

Anuncis